Жінка в історії человечства

lt;? xml: namespace prefix = o ns = "urn: schemas-microsoft-com: office: office" / gt;

Перш ніж писати про життя мусульманської жінки, про труднощі і радощі, про правила які мусульманка повинна і дотримується, про її обов`язки перед Богом і перед сім`єю, про спосіб життя, про її зовнішньому вигляді, ми вирішили спочатку надати вам статтю про жінок взагалі в історії людства, про те чим нагородив Бог жінок, які вимоги до жінок, який попит з неї. І звичайно ж, про милості Бога до жінок.

Всевишній Аллах, послані нам в Корані опису життя праведного Марйам, показав усім нам образ і приклад праведного віруючою, істинної мусульманки.

В образі істинно увірував жінки, чиє життя і моральне обличчя бажані Всевишньому, явно видно, що жінка відповідальна перед Аллахом в тій же мірі, що і чоловік за дотримання єдиних моральних заповідей.

Жінка в іудаїзмі

«До жінки промовив до неї: Сильно помножу терпіння твої та болі вагітності твоей- в муках народжувати дітей-і до мужа твого пожадання твоє, а він буде панувати над тобою». (Біблія 3:15)

Жінка в іудаїзмі займає досить незавидне становище. Відповідно до Талмуда, єврейського релігійно-юридичній кодексу, чоловік має право розлучитися з дружиною, якщо вона просто розбила блюдо в його будинку, або якщо чоловік знайде іншу жінку, красивіше, ніж його дружина.

Відео: Жінки в історії людства

В принципі в іудейському законі домінує точка зору гіллетской школи, згідно з якою чоловік має право на розлучення без всякої на те причини.

Талмуд також вимагає від єврея дати дружині розлучення, якщо вона їла або жадібно пила на вулиці, якщо годувала грудьми на вулиці, якщо не зачала протягом десяти років. Сама ж дружина не має право на розлучення.

Відео: 10 найбільш жахливих тортур В ІСТОРІЇ ЛЮДСТВА

Іудаїзм жінці відводить строго підлегле становище в сім`ї і в суспільстві. Жінка не може бути свідком у суді, не має права виходити на вулицю без покривала. Відповідно до Талмуда, дружина - слухняна раба свого чоловіка. Кожен віруючий єврей щодня вимовляє молитву, в якій гаряче дякує Богу за те, що він не створив його жінкою, а жінка повинна в молитві дякувати богові за те, що він створив її для слухняності і підпорядкування чоловікові.

Жінка в християнстві

«Дружини, коріться своїм чоловікам, як Господеві, бо чоловік голова сім`ї, як і Христос глава Церкви ...» (Біблія, Н.З., Послання до Ефесян, 5).

Жінка була звинувачена в Християнстві в гріхопадіння Адама, а, відповідно, і всього іншого людства. Як говориться в Біблії: «.... и не Адам прельщен- але, зведена бувши, жінка попала в переступ».

Звинувачення і саме ставлення християнського духовенства до жіночого роду призвели до дуже негативному відношенню до жінки в усій Європі і іншому християнському світі.

Августин Блаженний ніколи не допускав до свого дому і до своєї трапези жінок. Виключення не було навіть зроблено для його рідної сестри - монахині. Св. Тертуліан говорив, що «... жінки є брамою до диявола ...», і що саме жінка спочатку винна у смерті Сина Божого. Він же казав, що «справжня християнка повинна ненавидіти свою привабливість, бо вона спокушає чоловіків». Багато середньовічні священики стверджували, що «... жінка небезпечніше змії». А Св. Томас говорив: «справжнім християнином можна стати, лише не торкаючись ні до якої жінці. Лише дали обітницю безшлюбності можуть нести святий Дух ». У середні століття християнські священики і ченці сторонилися навіть тіні жінки, щоб не осквернити свою душу.

Довгий час християнське духовенство не могло вирішити складний для себе питання: чи має жінка душу ?! В середині VI століття Маконскій церковний собор в числі інших важливих питань розглядав і цю складну проблему. Майже половина присутнього духовенства категорично відкинула навіть саме припущення про те, що жінка може мати душу, і лише з перевагою в один-єдиний голос собор християнської церкви визнав, що у жінки, хоч вона і є істотою нижчого порядку, все таки є щось на кшталт душі .

джерело


Увага, тільки СЬОГОДНІ!
Cхоже