Чи можна причащатися при місячних - сенс таїнства, заборони і забобони

Питання релігії завжди обговорюються усіма поколіннями, кожним жителем планети. Скільки людей стільки думок. У деяких питаннях не одностайні і священики. Чи можна причащатися під час місячних? Основне питання, яке так хвилює жінок.

дівчина на причасті з дитиною

Зміст

таїнство причастя

Історія сягає в далеке минуле, в часи Ісуса Христа. Вся процедура причащання описана неодноразово в Біблії в Новому Завіті. Напередодні великого свята Пасхи відбулася таємна вечеря Ісуса Христа і його учнів - 12 апостолів. Учитель відламав кожному шматочок хліба, передав зі словами: «Їжте, це є тіло моє!» Потім відпив ковток вина з келиха, передав учням, вони зробили те ж по черзі. Ісус сказав: «Пийте, це є кров моя!» За цим за Христом прийшли царські воїни, а згодом зробили розп`яття. Що значить ця процедура, який зміст вкладав у ці слова Ісус? Одні розглядають це матеріально, інші духовно. В цьому суть розбіжностей.

в храміПричастя саме по собі означає єдність з Ісусом Христом. Всі їдять його тіло, п`ють кров, хто до нього торкаються. У матеріальному плані - печуть хліб, готують вино, по черзі все це їдять. А де тут вища? Де Бог? «Хліб» і «тіло» означає вчення Ісуса Христа. «Їжте» - значить, читайте Біблію, слідуйте за Христом. «Вино» означає віру. Без віри в силу Ісуса Христа, Бога Всевишнього куштування випічки і напою не має сенсу. Ні слова не вказується в цьому місці про заборону на таїнство причастя жінкам з місячними. Якщо все розглядається фізично, жінки взагалі, не мають права причащатися, оскільки на таємній вечері були присутні одні чоловіки.

Рекомендуємо!

Більше ніяких проблем з менструальним циклом (згустки, рясні виділення, часті або рідкі місячні)! Наші читачі для нормалізації менструації вже використовують цей метод. Читати далі... "

Чи можна ходити сповідатися під час місячних

Однією з умов правильного причащання відповідно до християнської віри є необхідність сповідатися. Великдень наближається, а місячні тут як тут. Що робити в такому випадку? До цього питання теж підходять по-різному. Одні йдуть до храму, тому що цього вимагає закон церкви. Інші за покликом душі. Якщо це другий випадок - не грає ролі, йдуть місячні чи ні. Для Бога вже сама плоть вважається нечистою. Однаково нечисті чоловіки і жінки. Бог звертає увагу на внутрішній світ людини, його думки, бажання, прагнення. Сповідатися можна як в перший день, так і в останній день місячних! Очищення відбувається духовне. Якщо традиція здійснюється сліпо, сили в ній немає абсолютно ніякої.

Чи можна при місячних в храм

жінка в церквіБільшість людей бентежить той факт, що до церкви забороняли входити жінці під час місячних. Більш того, їй заборонялося показуватися в громадських місцях. І знову це правило скасував Ісус Христос. Він зрівняв чоловіків і жінок. Оскільки для нього головне душа, а вона обличия не має. Підтвердженням тому один випадок. Що описаний в Біблії в Новому Завіті. Страждає кровотечею жінка йшла за Христом в натовпі людей. Вона таємно доторкнулася до його шати, всупереч усім заборонам і традицій, з надією зцілитися. Ісус відчув, як від нього пішли сили. Тоді він повернувся до жінки і сказав: «Що порушуєш? Навіщо з кровотечею до мене наблизилася. А через секунду додав: Віра твоя спасла тебе! »З того моменту жінка одужала, кровотеча зупинилася. При місячних в храм ходити можна, якщо в цьому є духовна, фізична потреба. А церковні заборони деяких служителів грунтуються на канонах, власне написаних. Якщо Ви йдете до церкви до священика - дотримуйтесь його правила, якщо до Бога - необхідно слідувати писання Біблії. Іншого істинного документа в релігії немає. Всі інші писані людьми і у кожного своя думка. Ходити до церкви можна в будь-який день циклу.

На який день після менструації можна причащатися

думка батюшкиТрадиція дотримується християнами всього світу. При цьому слід пам`ятати - очищення тіла відбувається після очищення душі. Під час місячних в храм ходити можна. Причащатися необхідно за покликом душі з розумінням всього, що відбувається. Просте поїдання хліба не приведе до очищення. Абсолютно не доречне запитання, чи можна на 7 день це робити. Досліджуючи далі писання Біблії, можна помітити, що «церква» - це віра, а «храм» знаходиться всередині кожної людини - в душі. Власне кажучи, для причащання зовсім не обов`язково ходити в людьми споруджена будівля. На одній з проповіді він сказав: «Храм, побудований людьми, можна зруйнувати за один день, а храм, споруджений Богом, не зруйнувати на віки віків!» Ісус проводив таємну вечерю, зауважте, у звичайній кімнаті. Головне, розуміти, навіщо все це робиться. Деякі люди після традиції причастя в храмі залишаються такими ж «брудними» думками і діями, як до того. Менструація тут абсолютно ні при чому.

Звичайно ж, багатьох цікавить відповідь батюшки. Ні для кого не секрет, батюшки бувають різні. І в певний момент вони теж наголошують - батюшка, теж людина. Думки різні. Одні священики наполягають на забороні, інші не бачать нічого поганого у відвідуванні жінкою церкви під час менструації.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!
Cхоже