Гексаспрей: застосування, відгуки, ціна
Зміст:
- Дія препарату гексаспрей
- Показання для призначення гексаспрея
- Використання ліки гексаспрей
- Протипоказання до застосування препарату
- Побічні ефекти від застосування гексаспрея
- Особливі вказівки до застосування препарату
- придбання препарату
- Відгуки про застосування гексаспрея
Гексаспрей - препарат локального застосування, який надає комбінована дія на слизові оболонки порожнини рота і носоглотки. Основна діюча речовина цих ліків - біклотімола. Гексаспрей відноситься до групи медичних препаратів гекса (гексаліз, гексадрепс). Препарат випускається у формі спрею, в одному флаконі об`ємом 30 мл міститься 0,75 г біклотімола.
Дія препарату гексаспрей
Біклотімола - антисептична речовина з високою ефективністю і низькою токсичністю - є головним компонентом гексаспрея. Інструкція по застосуванню повідомляє, що, крім біклотімола, в препараті містяться: спирт, метилпарабен, анісова масло, сахарин натрію, мікрокристалічна целюлоза, соєвий лецитин, гліцерин, етанол, очищена вода, амонію гліціррізінат, динатрію едетат. Всі ці компоненти сприяють кращому сприйняттю і засвоєнню біклотімола.
Гексаспрей має антибактеріальну дію, протизапальний ефект і впливає як місцевий анальгетик. Він відрізняється довго зберігаються для місцевим впливом, яке забезпечується повільною швидкістю всмоктування біклотімола зі слизової оболонки.
Гексаспрей має бактеріостатичну і бактерицидну дію відносно наступних патогенних мікроорганізмів: стрептококи, стафілококи, пневмодіплококкі, Hemophilus, S. Epidermidis, Sf. Aureus, а також штами, які зазнали мутації і стійкі до дії пеніциліну, оксациліну, спирамицина і інших речовин, що застосовуються в фармакології.
Антисептик біклотімола протягом 10 хвилин після початку застосування руйнує мукополісахаридних оболонку клітин бактерій.
Показання для призначення гексаспрея
Гексаспрей призначають при різних запально-інфекційних станах в носоглотці і порожнини рота. Серед них:
- Стоматит будь-якої локалізації та різновиди
- Запальні процеси в яснах, або гінгівіт
- Поразки мови різної етіології, або глосит
- Пародонтит - запалення і кровоточивість ясен
- Періодонтит - запальні процеси в тканини періодонта
- Виразки і ранки на слизових оболонках
- Роздратування і травми слизових оболонок і м`яких тканин, викликані носінням брекетів або протезів
- Інфекції і запалення ЛОР-органів: тонзиліт, фарингіт, ларингіт
- Гексаспрей застосовується в післяопераційний період, в тому числі і після видалення зубів
- Після травматичних стоматологічних маніпуляцій: кюрретаж, гінгівектомія, гінгівопластика і т.п.
Використання ліки гексаспрей
- Препарат застосовується локально, на уражену область, шляхом розпилення з балончика. Балончик при розпилюванні слід тримати строго вертикально.
- Стандартне дозування по два впорскування аерозолю 3 рази на день. Застосування гексаспрея не залежить від прийомів їжі.
- Перед здійсненням впорскування флакон необхідно декілька разів струсити.
- Тривалість лікування не повинна перевищувати 10 днів. Збільшення терміну застосування препарату можливо, але тільки під наглядом лікаря.
- Позитивний ефект повинен виявитися не пізніше ніж через п`ять днів з початку лікування. В іншому випадку потрібно переглянути призначення препарату.
Відео: CarPrice - вигідно чи обман (чесний відгук)
Дізнайтеся про ефективне протизапальну засобі - себідін. Коли воно призначається і як діє
Що за ліки гексаліз і коли воно застосовується - читайте про це тут.
Протипоказання до застосування препарату
Гексаспрей не можна призначати дітям молодше 2,5 років через загрозу ларингоспазма. Підвищена чутливість пацієнта до основного активного компоненту препарату або до будь-яких допоміжних речовин також є протипоказанням до його застосування. Пацієнтам, які страждають на діабет, потрібно знати, що серед компонентів гексаспрея присутній сахароза.
Відео: діабет аль водорості купити
Побічні ефекти від застосування гексаспрея
Алергічні реакції різних типів (висип на шкірі, набряк, кропив`янка)
При використанні гексаспрея довше 10 днів можливе виникнення грибкових або бактеріальних інфекцій ротової порожнини через порушення природної мікрофлори.
Особливі вказівки до застосування препарату
- Гексаспрей не можна застосовувати одночасно з іншими антисептиками місцевої дії.
- Протипоказань до призначення гексаспрея при вагітності не існує. Його можна використовувати і в період лактації. Однак в цих випадках препарат повинен використовуватися тільки за призначенням лікаря.
- Про випадки передозування препарату не відомо.
- Можливе використання гексаспрея одночасно з антибіотиками або в якості монотерапії.
придбання препарату
Препарат знаходиться у вільному продажі, для його придбання не потрібен рецепт лікаря.
Ціна одного флакона гексаспрея може скласти від 250 до 300 рублів.
Зберігати гесксаспрей слід в сухому і темному місці, при стандартній кімнатній температурі. Гексаспрей може зберігатися до п`яти років.
У більшості випадків застосування гексаспрея відгуки про нього позитивні. Це відноситься і до використання препарату в стоматологічній практиці, і в отоларингології.
Олександр, Кисловодськ. Після видалення зуба мудрості у мене опухла і боліла ясна. Мені порадили побризкати гексаспрей на хворе місце. Бризкати було не дуже зручно, так як запалене місце знаходилося глибоко в роті. Але я все ж примудрився, побризкав ясна. Стало легше. Повторив ще два рази, через кілька годин. На наступний день ясна вже не хворіла і не була опухлої. Для профілактики застосовував його ще два дні.
Алевтина, Єлабуга. Моїй доньці гексаспрей дуже добре допоміг при стоматиті. Стоматит з`явився на внутрішній стороні щічки, хворів, важко було їсти й розмовляти. Після впорскування гексаспрея відразу ж ставало краще, у нього є знеболюючий ефект. Правда, через годину біль знову з`являлася, але все одно загоєння проходило досить швидко. А я лікувала цим препаратом своє хворе горло. Мені він теж допоміг практично відразу, може, тому що я почала лікування на початковій стадії. Та й смак у нього приємний, анісовий. Мені подобається.
Катерина, Омськ. У мене часто бувають і проблеми з горлом, і запалення ясен. Виявляється, гексаспрей можна застосовувати в обох випадках. Спочатку я лікувала їм хворе горло. Мені сподобалося його м`якість, він не дратує горло і слизові рота, не палить, від нього не з`являються неприємні відчуття. Зазвичай, якщо починає боліти горло і я відразу бризкав гексаспрей, то все проходить за два-три дні. Те ж стосується і запалення ясен, і стоматитів. А ще його зручно з собою носити, тому що носик складається і флакон не займає багато місця.